Home » , » Project X (2012)

Project X (2012)




açıklama:

Project X, yönetmenliğini Nima Nourizadeh'nin üstlendiği 2012 Amerika Birleşik Devletleri yapımı komedi türündeki film. Senaristliğini Matt Drake veMichael Bacall'un üstlendiği filmin başrollerinde Thomas Mann, Oliver Cooper ve Jonathan Daniel Brown yer alır. Film, okuldaki popülaritelerini arttırmak amacıyla üç arkadaşın düzenlediği doğum günü partisinin bir müddet sonra kontrolden çıkmasını konu almaktadır.
Başlangıçta geçici bir isim olarak düşünülen Project X isminin, gizemli bir izlenim uyandırmasının ardından korunmasına karar verildi. Filmdeki oyuncuların büyük kısmı tanınmış isimlerden ziyade kariyerlerine yeni başlayan isimlerden seçilerek, gerçek bir parti görünümü yaratılmaya çalışıldı. Çekimleri Los Angeles'ta gerçekleştirilen film, toplamda 12 milyon dolara mâl oldu. Büyük bir kısmı partinin katılımcılarından birinin el kamerasıyla çekilmiş izlenimi veren filmde, partinin diğer katılımcılarının kameralı cep telefonlarıyla çektiği görüntüler de kullanıldı.
İlk olarak 1 Mart'ta Avustralya, Yeni Zelanda ve Hollanda'da, ertesi gün ise Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık ve İrlanda'da vizyona giren film, genel olarak eleştirmenlerin olumsuz tepkilerine rağmen dünya çapında yaklaşık 102,7 milyon dolarlık hasılat elde etti. Gösterime girmesinin ardından dünyanın çeşitli yerlerinde organize edilen benzer nitelikteki partilere ilham kaynağı oldu.

Share this article :

0 yorum :

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemeyin Lütfen!

Rastgele film

Popüler Filmler

 
Support : Dizi Takipci | Dizi izle | Film İzle
Copyright © 2013. En iyi Filmleri ve Dizileri HD İzle - All Rights Reserved
Diğer sitelerimiz Komik Tespitler ve Her Telden Teknoloji
ve En Güncel Filmler bu sitelerimizide takip etmenizi tavsiye ederiz...